تعداد اقلام: 0مبلغ سبد: 0 تومانمشاهده سبد خرید ورود ثبت نام سفارشات شما

 

شرکت ژاپنی Aida Chemical Industries تولید کننده Art Clay نقره و مس ، سیستم آموزشی و برنامه گواهی بین المللی را به گونه ای طراحی کرده که شامل اجرای ۱۲ پروژه مشخص در طول دوره - ۷ پروژه در سطح مقدماتی و ۵ پروژه در سطح پیشرفته - می‌باشد .

 

دوره مقدماتی شامل ۲ ترم است.


ترم اول

۳ جلسه

آرت‌کلی آرت‌کلی آرت‌کلی

 

ترم دوم

۴ جلسه

آرت‌کلی آرت‌کلی آرت‌کلی آرت‌کلی

 

 

دوره پیشرفته

۵ جلسه

ArtClay

 

ابزارهای مورد نیاز برای کار با آرت کلی:


 

 

توری نسوز توری نسوز مته مته
مصقل عقیق مصقل عقیق فرچه‌ی سیمی فرچه‌ی سیمی
وردنه و تراز وردنه و تراز بافت‌های متنوع بافت‌های متنوع
میل نمره میل نمره حلقه‌ی نمره حلقه‌ی نمره
میل چوبی میل چوبی
 
 

برخی از نمونه کارها:


در ادامه تعدادی از زیورآلات ساخته شده توسط آرت کلی را مشاهده می‌نمایید:

 

نمونه کار آرت کلی نمونه کار آرت کلی نمونه کار آرت کلی نمونه کار آرت کلی نمونه کار آرت کلی نمونه کار آرت کلی نمونه کار آرت کلی

 

      
 
 
 
 
 

«آرت کلی» چیست؟

آرت کلی از ذرات نقره و ماده‌ی پیوند دهنده ( نوعی خمیر کاغذ ) و آب تشکیل شده است ...
در هنگام کار با آرت کلی مقدار آب درون ماده بر اثر حرارت تبخیر شده و ماده ی پیوند دهنده ی آن که نوعی خمیر کاغذ است پس از پختن میسوزد، در نتیجه قطعه بین ۸ الی ۹ درصد کاهش حجم خواهد داشت و نقره‌ی بدست آمده نقره‌ای‌ است با خلوص ۹۹/۹ درصد ... برای اطلاعات بیشتر به وبسایت « آرت کلی ایران » مراجعه نمایید.

 

کاهش حجم قطعه بعد از پخت

این موضوع برای ساخت بعضی قطعات مشکلی ایجاد نمی‌کند ، اما برای ساخت انگشتر باید این کاهش حجم را در نظر داشت ...
انگشتر هایی که ضخامت آنها از 3 میلیمتر بیشتر نباشند باید ۳ سایز بزرگتر ساخته شوند.
انگشترهایی که ضخامت آنها بین ۳ میلیمتر الی یک سانتیمتر باشند باید ۴ سایز بزرگتر ساخته شوند.
هر انگشتری که از تعاریف بالا ضخیم تر یا پهن تر باشد باید ۵ سایز بزرگتر ساخته شود.
در مورد انگشترهایی که دو سر آنها باز است باید توجه داشته باشیم که بعد از پخت دو سر آنها از یکدیگر بازتر می‌شوند ، بنابراین کافیست اینگونه انگشترها را یک سایز بزرگتر بسازیم و دقت کنیم که دو سر آنها تا جای ممکن نزدیک به هم ساخته شود.

 

سیاه شدن نقره آرت کلی

نقره آرت کلی به علت داشتن خلوص بالا ( ۹۹/۹ درصد ) نسبت به قطعات نقره موجود در بازار که خلوص ۹۲/۵ درصد یا کمتر دارند بسیار دیرتر سیاه می‌شود. در صورت سیاه شدن نیز می توان از تمام روش های سنتی همانند : جلا دهنده‌های تجاری ، شستشو با جوش شیرین ، شستشو با مسواک و خمیردندان و... برای سفید کردن آن استفاده کرد . علاوه بر این‌ها آرت کلی در اثر حرارت بالا نیز سفید می‌شود.

 

قابل بازیافت بودن آرت کلی

به خاطر داشته باشید که آرت کلی قبل از پخت کاملا قابل بازیافت است و هیچ گونه ضایعاتی ندارد. اگر قطعه‌ی شما قبل از پخت شکست و قابل ترمیم نبود و یا حتی اگر از قطعه‌ای که ساخته‌اید راضی نبودید می‌توانید قطعه را خرد کنید و سپس به پودر به دست آمده قطره قطره آب اضافه کنید و به هم بزنید. حتی پودر حاصله از سوهان و سنباده زدن قطعه و یا موادی که برای تمیز کردن قلمویمان در ته لیوان آب ته نشین می‌شود را می‌توان به گل آرت کلی تبدیل کرد.

 

شکل‌های آرت کلی:

Modelling Clay

Modelling Clay

این نوع گل آرت کلی بیشترین مصرف را در بین مواد آرت کلی دارد ، از نظر غلظت و انعطاف پذیری به گل رس شباهت دارد و می‌توان آن را به راحتی با دست شکل داد، با فشردن هر چیزی که بافت زیبایی دارد آن بافت را به گل می‌توان منتقل کرد.

 

Paste

Art Clay Paste

پیست رقیق ترین حالت آرت کلی است و از غلظت کمتری نسبت به گل برخوردار است، می‌توان با قلم مو از آن استفاده کرد. اگر قبل از پخت در قطعه سوراخ، ترک، فرورفتگی و یا شکستگی وجود داشته باشد می‌شود با استفاده از پیست آن را ترمیم کرد. از دیگر استفاده‌های پیست این است که هر چیزی که در اثر حرارت بسوزد و دارای بافت زیبایی باشد ( برگ طبیعی، شاخه‌ی زیبای درخت، پارچه یا تورهای نخی و ...) را می توان به وسیله‌ی پیست به قطعه‌ای نقره تبدیل کرد.

 

Syringe

Art Clay Syringe

سرنگ برای ساختن قطعات مشبک یا طرح دادن روی یک قطعه‌ی ساده و یا ساخت قطعات تو خالی به کار می‌رود.
سرنگ ۳ مدل نوک دارد :

 1. نوک آبی، ریزترین

2. نوک سبز، متوسط

           3.نوک خاکستری، درشت ترین

Paper

Art Clay Paper

این نوع آرت کلی را می‌توان با تا کردن آن به قطعه‌ای زیبا تبدیل کرد، اما باید توجه داشته باشید که این نوع کاغذی را نمی توان با انواع دیگر آرت کلی تلفیق نمود و باید آن را به تنهایی به کار برد.

 

Overlay

Art Clay Overlay

مایع اووِرلِی برای نقاشی کردن روی چینی، سرامیک، شیشه، سفال و... به کار می‌رود . می‌توان آن را با قلم مو روی قطعه‌ی مورد نظر مالید و پخت. بعد از پخت نقشی به ضخامت نیم میلیمتر به شما می‌دهد.

 

Oil Paste

Art Clay Oil Paste

از اویل پیست برای تعمیر و ترمیم قطعاتی که بعد از پخت دچار مشکل شده‌اند استفاده می‌شود.

 


 

مراحل کار با آرت کلی

با آرت کلی شما در ۵ مرحله می‌توانید زیورآلات دلخواه خود را بسازید

۱. ( شکل دادن اولیه ) :Forming

در این مرحله می‌توانید با فرم دادن، بریدن، باز کردن گل با وردنه، استفاده از قالب، بافت و... شکل کلی مورد نظر را به دست آورید.
مهمترین نکته‌ای که باید به آن توجه داشت این است که با استفاده از قلم موی خیس باید مدام کارمان را مرطوب نگه داریم تا مانع از خشک شدن یا شکستن آن شود.

۲. ( خشک کردن ) :Drying

همانقدر که مرطوب نگه داشتن کار در مرحله ی اول مهم است در مرحله ی دوم خشک کردن کار اهمیت دارد زیرا اگر قطعه به طور کامل خشک نشده باشد احتمال دارد که در دست ما به راحتی بشکند. دلیل دیگر اهمیت خشک کردن کار این است که اگر قطعه ی ساخته شده دارای کوچکترین رطوبتی باشد، هنگام پخت، بر اثر حرارت، آب موجود در آن تبخیر شده و راهی برای خروج می خواهد، فشار بخار نهایتا" باعث ترکیدن قطعه خواهد شد. برای خشک کردن قطعه می‌توان از سشوار استفاده کرد.

۳. ( انجام اصلاحات ) :Pre-finishing

در این مرحله قطعه ی شما ممکن است دارای ترک، فرو رفتگی یا برجستگی هایی باشد که برای شما مطلوب نیست . همیشه به یاد داشته باشید، اول ترک ها و فرورفتگی ها را با استفاده از گل یا پیست پر کرده و قطعه را مجددا" خشک می کنیم. بعد از اینکه مطمئن شدید قطعه ترک یا فرورفتگی ندارد با استفاده از سوهان و سنباده به اصلاح برجستگی ها می پردازیم. مرحله ی اصلاحات مهم ترین مرحله کار با آرت کلی است. هر قدر در این مرحله با حوصله و دقت بیشتر کار کنید قطعه نهایی شما زیباتر و بی عیب و نقص تر خواهد بود.

۴. ( پخت ) :Firing

بعد از اینکه قطعه کاملا" به شکل مطلوب در آمد می‌توانیم قطعه را بپزیم. اگر قطعه‌ی شما قطعه‌ی تختی نیست باید حتما" زیر آن پنبه نسوز بگذارید در غیر این صورت قطعه شما در هنگام پخت تخت می‌شود و حالت خود را از دست می‌دهد.
برای پخت نقره به دمای ۷۵۰ درجه به مدت ۱۰ دقیقه نیاز داریم.

۵. ( پرداخت ) :Polishing

بعد از پخت و سرد شدن قطعه وقت پرداخت آن است. اولین کار برس زدن با فرچه سیمی می باشد. فرچه سیمی لایه ی سفید رنگی را که روی قطعه را پوشانده پاک می کند و به آن جلای نقره ای می دهد اگر دوست دارید قطعه شما دارای پرداخت آینه ای باشد باید بعد از فرچه زدن با استفاده از سنباده های ۶۰۰ ، ۱۰۰۰ ، ۲۰۰۰ قطعه را خوب سنباده بزنید. سپس سنباده ۲۰۰۰ را کمی مرطوب کرده و مجددا" روی قطعه بکشید. در آخر کمی خمیر جلا دهنده فلزات را روی یک پارچه نرم می‌مالیم و قطعه را خوب با پارچه جلا می دهیم. اگر دوست داشته باشید قطعه حالت کهنه و سیاه بشود، مقداری آب گرم در کاسه ای بریزید و به آن چند قطره محلول سیاه کاری اضافه کنید و قطعه را در کاسه بیندازید. می‌بینید که قطعه به رنگ‌های مختلفی همانند طلایی، مسی، بنفش، آبی و مشکی در می‌آید. هنگامی که قطعه به رنگ مورد نظر شما در آمد فورا" آن را از کاسه خارج کنید و با آب سرد بشویید.

 

 اگر به یادگیری تکنیک‌های آرت کلی علاقمند هستید در « دوره‌های آموزشی » ما شرکت نمایید.